Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Evde köpek balığı beslenir mi?

pigeon

Öne çıkan mesajlar

• Genel Yönetici
bence bu resimlerde yabancı ülkelerden birinde bulunan bir akvaryumun görüntüsü olabilir, evde zor çünkü. o tesishat ve köpek balıklıkarını alabilmek zor. avlarsan bilemem ama o da çok zor.[signature][hline]| ===> orc_lord <=== | leverne vistas! |
|Buddy/Old|Buddy Webpage|Pati Pet|KTB için..|
Sosyal ağlarda paylaş

İnanılmaz bir görüntü gerçekten. Köpek balıklarına tapan biri olarak salyalarım aktı... Yalnız o suyun ısısı ve tuz oranını dengelemek zor olmuyor mudur acaba? (Akvaryumlar hakkında bilgiye sahip değilim) Tropik sularda yaşayan canlıyı yapay ortamda hayatta tutmak için deniz tuzlu katılmış bir solüsyon hazırlamak gerektiğini düşünüyorum.
(Üff cümleyi yazarken amma kasıldım kaldım. Demek istediğim şey şu: Su belli bir oranda tuzlu olmalı ancak normal tuz değil deniz tuzu olmalı şeklinde bir düşünce esti. Bilgim yok. Nedir olay? Açıklayan olursa sevinirim.) Budur baba.. Oehhh...[signature][hline]Yazdıklarımla ilgili bir soru(/n) olması durumunda "özel mesaj" atarsanız daha hızlı yanıt alırsınız
Sosyal ağlarda paylaş

Türkiye'de deniz akvaryumu gittikçe yaygınlaşmakta.. Denizdeki yaşamı getirip evinize kurabiliyorsunuz. Karidesi bir balığın ağzındaki parazitleri temizlerken seyredebiliyorsunuz. İnanılmaz bir görüntü aslında..
Özel olarak hazırlanan tuzlardan belli miktar konuluyor. sonuçta ufak bir deniz yaratılıyor. ayvalıkda denizde gördüğünüz bir canlıyı alıp koyabiliyorsunuz içine.. bayağı bilgi ve tecrube istemekle beraber biraz masraflı ama çok da keyif verici..

[signature][hline]EvCiL ToPLisT

[Bu mesaj pigeon tarafından 13 Haziran 2005 19:25 tarihinde değiştirilmiştir]

Sosyal ağlarda paylaş

• Genel Yönetici
fistan tuz olayı bazen farklı olabiliyor. deniz akvaryumlarında sular litre bazında para ile satılıyor. alınan suların içindeki tuz ve diğer mineral oranları dengeli bulunuyor. tabi maliyeti yüksek biraz :)[signature][hline]| ===> orc_lord <=== | leverne vistas! |
|Buddy/Old|Buddy Webpage|Pati Pet|KTB için..|
Sosyal ağlarda paylaş

ama şöyle bir durum da var. akvaryumlarda yetiştirilen deniz canlılarında yıllık 7 milyar dolarlık bir harcama var. dolayısıyla balık, mercan vs. için çok fazla üretici çıkmış durumda. denizdeki birçok nesli tehlikede olan canlının üretimi yapılmakta ve belki 50 sene sonra bu üretimler sayesinde bu balıkları görebileceğiz..
hayvanat bahçesi gibi demeyin. durum biraz daha farklı. yetiştirilen canlı kaya, mercan ya da balık, bir aslan değil. doğal ortamını verdiniz mi yaşıyor, ürüyor zaten..
bir deniz akvaryumu kurmak bilgi, heyecan ve isteğin yanında önemli bir yatırım da gerektiriyor. 3-4 bin dolardan başlıyor..
daha önce normal akvaryumda tecrube kazanmak ve su kimyasını bilme gerektiriyor..

köpekbalığına gelince o arkadaş fazla büyüdüğü için köpekbalıklarını Ankara hayvanat bahçesine yollamış.. güzel bir şehir akvaryumu benzeri bir akvaryum açılacak Ankarada. bahaneyle görmüş de oluruz..[signature][hline]EvCiL ToPLisT

Sosyal ağlarda paylaş

valaha ben besledigim hayvanı soyle sıkaraktan sevesim gelir özellikle kedim bundan cok sikayetçi kediii diye bir atlıyorum ustune bir sarılıyorum moyuuuvvvv diye ses geliyor kediden sonra anında vın :D ben boyle kopekbalıgı falan beslemeye kalkttımı orada yuzmeye girerim ondan benim için zararlı olur :)[signature][hline]S.E.N.
Sosyal ağlarda paylaş

bikaç sene önce babam evde iki piton birde timsah besliodu.
bende vahşi hayvanların evde beslenmesine karşı bi insanım.
ve ne yaptım..
gittim hepsini ormana saldım, tabi cocuk aklı ozaman acaba bodrum ormanlarında yaşayabiliceklermi. timsah hariç o öldü. nese bu gibi şeyler gerçekten çok acımasızca basit bi örnek olucak ama bi yılan gelip sizi yuvasına tıkıp sizi beslemeye çalışsa hoş olmaz heralde. sizde öyle düşünün yılanlara göre sizde hayvan olarak görünüyor olabilirsiniz.[signature][hline]Acımasızca geçip giden zamandan geriye kalan sadece yalnızlıklar olur..

//Private
//Private Design
Sosyal ağlarda paylaş

deniz şişmanın diğer deniz akvaryumlarını görün siz bir de =)

bizim gibi akvaristlerin bir forumu var www.akvaryumkulubu.org burada akvaryum konusunda yardım almak, fikir alışverişinde bulunmak ve diğer üyelerin akvaryumlarını görebilmek mümkün.. =)

bende evde köpek balığı beslenmemeli illa beslenecekse pengasus alınsın en fazla 20 cm oluyorlar (ben de bir pengasus besliyorum akvaryumumda)[signature][hline]dogmit bi ara msn de demiş ki:
bunu yazan tosun güç seninle olsun
MSN: [email protected]
http://netbux.org/?r=169517
ayda 24$ kazanmak için..
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...